Asociația Reset este implicată în sprijinirea refugiaților încă de la începutul crizei umanitare cauzate de războiul din Ucraina și împreună cu alte grupuri civice din Iași am reușit să gestionăm un număr mare de refugiați cu echipa noastră de 4 membri si 4 voluntari.
Între două reprize de ploaie am petrecut azi câteva ore minunate cu noii noștri prieteni ucraineni la enduranch , o oază de verdeață în inima pădurii Bârnova, unde nu te poți plictisi.
Am încheiat o săptămână în care am reușit să ajutăm 47 de persoane, dintre care unele au rămas în Iași, altele au plecat cu autocarul sau cu autoturismul personal.
La 5 martie 1953, murea Iosif Vissarionovici Stalin, în urma unui atac cerebral suferit la 1 martie, după o chermeză cu Beria și Hrușciov. A plecat la culcare la 4 dimineața, ordonând gărzilor să nu îl trezească.
Trăim vremuri dificile. Lumea arată diferit față de acum o săptămână. La granița cu România este un război care ne-a făcut să ne reamintim pe mulți dintre noi poveștile copilăriei, în care ne auzeam bunicii sau ...
Avem translatori de limba rusă/ucraineană care întâmpină refugiații și îi direcționează către destinația lor, în alte țări sau la locuințe puse la dispoziție de ieșeni.