De unde am plecat…


Pe 31 ianuarie 2017, guvernul PSD abia ajuns la putere dădea OUG 13 pentru a-i scăpa de închisoare pe corupți, masacrând ideea de egalitate în fața legii. A fost momentul în care am decis să formăm un grup civic la Iași.

În cei trei ani care au urmat, sute de mii de cetățeni am protestat de nenumărate ori în zeci de orașe din țară și din diaspora pentru libertatea justiției și a presei, dar și împotriva legilor strâmbe date de PSD cu dedicație pentru infractorii din partid și pentru clica acestora.

Am fost hărțuiți, amendați abuziv, bătuți și gazați de instituțiile statului transformate în garda pretoriană a unui infractor dublu condamnat, dar care, învins de perseverența cetățenilor onești, se află acum, în sfârșit, acolo unde îi este locul.

Nu avem voie să uităm cât de aproape am fost din nou de o dictatură și, mai ales, nu avem voie să mai permitem vreodată ca așa ceva să se întâmple. Suntem aici și #vavedem în continuare, indiferent de partidul din care faceți parte.

Iașul și societatea sa civilă au devenit foarte vocale în ultimii ani, astfel încât politicienii se gândesc de mai multe ori dacă să vină sau nu la Iași pentru a face băi de mulțime și mitinguri populiste. A simțit-o pe pielea lui fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care a vrut să descalece a doua oară după ce nu i-a ieșit primul miting așa cum și-a dorit. Societatea civilă din Iași i-a stricat petrecerea.

Avem și dovada,  aici.