Votează informat. Alege-i pe cei competenți, profesioniști, serioși.
#aiotreabă #resetareprinvotare

Episodul 1: Primarul

Ca să știi când promite mai mult decât îi permite legea, când te minte sau exagerează, urmărește clipul realizat de noi și apoi mergi la vot informat.

Primul pas spre a schimba ceva este ca nouă, cetățenilor, să ne pese atât de mult încât să înțelegem de ce este important să votăm și pe cine să votăm. Nu exista candidați perfecți, dar pe cei pe care îi alegem măcar să-i alegem informat.

În câteva zile vom merge să votăm primarii din orașele, comunele, satele noastre. Tu știi cu ce ocupă un primar? Dacă nu, campania “Reset explică” va lămuri aceste aspecte.

Episodul 2: Consiliul Local

Am văzut în episodul trecut care este rolul Primarului.

Primarul nu hotărăște de unul singur tot ce mișcă într-o localitate. Deciziile se iau împreună cu Consiliul local. Consilierii locali pot proveni de la un partid sau altul, asigurându-se astfel o anumită reprezentativitate.

Dacă vrei proiecte duse până la capăt, apă curentă și canalizare, servicii de salubritate, dispensar, grădiniță și școală cu dotările necesare, înseamnă că te interesează nu doar cine este Primarul, ci și cu ce echipă (Consiliul local) va lucra acesta.

Episodul 3: Consiliul Județean

Am explicat în episoadele anterioare rolul Primarului și al Consiliului Local.

Pentru a dezvolta un județ sau o regiune, pentru proiecte la scară și întindere mai mare, e nevoie de un organism lărgit, condus de o persoană cu viziune.

De-a lungul vremii, președinții de consilii județene și-au păstrat funcțiile, mandat după mandat, devenind ceea ce numim acum baroni locali. Cei mai mulți și-au câștigat această notorietate negativă pentru modul în care au condus unele dintre județele cele mai slab dezvoltate din țară.

Studiați cu atenție candidații. Analizați-le CV-ul, realizările, bogăția.
Nu mai votați hoți, leneși și incompetenți.

Episodul 4: Parlamentul

Tu știi care sunt atribuțiile parlamentarilor? Pentru ultima dată în acest ciclu electoral, @Reset explică…!

Alegerile parlamentare

În acest an, pe 6 decembrie, se încheie un ciclu electoral. După ce am avut alegeri europarlamentare, prezidențiale și locale, peste 9 zile vom vota la alegerile parlamentare. În 2016, la sfârșitul unui an liniștit și fără prea multe provocări, mulți au ales să nu voteze, crezând că lucrurile se rezolvă de la sine.

Știm foarte bine ce a urmat. Un partid toxic, cu votanți disciplinați, a acaparat puterea și a început asaltul împotriva Justiției, aruncând România la marginea Europei. Am stat în frig și ne-am strigat furia, neputința, speranța. Într-o anumită măsură, i-am oprit. Am fost apoi bătuți și gazați. Nu a fost în zadar. Însă toate acestea poate nu ar fi fost necesare dacă am fi făcut, cu un an sau doi înainte, un gest simplu: să votăm.

Alegerile parlamentare sunt cele mai importante alegeri. Vom trimite în Parlament pe cei care fac (și repară) cele mai importante legi: în justiție, educație, sănătate etc. Ele ne privesc pe toți și ne pot afecta pe toți la un moment dat.

Am lansat aplicația #VotAlert, care îți trimite push-uri cu informații utile despre aceste alegeri. Activează-ți locația în ziua votului, iar aplicația te va direcționa către cea mai apropiată secție de vot. Descarcă aici ( https://cutt.ly/4g8hr3e) și dă mai departe.

În 6 decembrie avem o treabă : ieșim la vot!
Nu mai avem nicio scuză!

Video: Voteaza